RESERVERINGEN

U wilt boeken

Waarom wordt bij het reserveren gevraagd om een pinpas/creditcard?

Uw bankgegevens zijn verplicht om uw online reserveringen te bevestigen, tenzij er ten tijde van de boeking speciale voorwaarden vermeld staan. Dit garandeert de reservering. Het vermelde bedrag wordt tijdens uw verblijf ter plekke door het hotel afgeschreven. Voor sommige reserveringen is vooraf betalen verplicht (zie de voorwaarden van geboekte tarief). Dit doet het hotel direct voor uw hele of gedeeltelijke verblijf. In ons volledig beveiligde reserveringssysteem kunt u uw gegevens met een gerust hart invoeren. Zie voor meer informatie ons gedeelte Beveiliging.

Als u voor het garanderen van uw reservering uw bankgegevens niet online wenst te delen, mag u dat van Accor hotels ook doen via ons reserveringscentrum.

Uw bankgegevens met behulp van een creditcard of betaalpas (Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, enz.) zijn nodig om uw reservering te garanderen, behalve bij speciale omstandigheden of tarieven. Ze voeren het nummer van de kaart (zonder spaties), de vervaldatum (de kaart moet geldig zijn ten tijde van het verblijf) en de beveiligingscode in op de relevante velden (beveiligd door SSL-codering) als vooruitbetaling via het platform van Ogone/Ingenico Payment Services.

U dient bij aankomst in het hotel de creditcard/pinpas bij zich hebben die is gebruikt als garantie voor de boeking of voor de vooruitbetaling.

Raadpleeg voor meer informatie de betaalmethoden in artikel 16, « Betaling » van de algemene verkoopvoorwaarden.

CONTACT